Kingsmen Billionaire T-shirt - hidden secrets of money

1 van de belangrijkste statements en informatie die wij hier met jullie en de rest van de wereld willen delen. Hetgeen waar alles om draait: 

GELD "VALUTA"

 

We zijn allemaal dom gehouden op school. Geen enkele leraar heeft ons verteld hoe ons monetaire systeem in elkaar steekt en wat geld eigenlijk is! We zijn als burgers systematisch dom gehouden op dat gebied. Nee, we leren om te consumeren, te lenen en te geloven dat alles wel goed komt. De staat en de banken zorgen wel voor ons. Er lijkt wel een sinister spelletje te worden gespeeld boven onze hoofden.

 

 

Los van conflicten binnen de economische scholen, zijn de wezenlijke vragen nog onbelicht gebleven… wat is eigenlijk geld, wie maakt geld en heeft de macht daarover? Mike Maloney heeft een fantastische videoserie ontwikkeld, Hidden Secrets of Money, die gemakkelijk uitlegt wat geld is en wat er niet verteld wordt aan de normaal hard werkende burger. We worden gewoon door de banken bedonderd en de overheid speelt mee. Dit heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten, de Federal Reserve, de Federal Reserve System en fractioneel bankieren. In ieder geval, in het eerste deel spreekt Mike Maloney over wat de kenmerken van goed geld eigenlijk zijn. Een definitie die helemaal teruggaat naar Aristoteles.

 

 

hidden secrets of money

De Grieken hadden het al weer begrepen, maar wij zijn het al weer vergeten door comissie. Een van de zaken waar bijna niemand bij stil staat is dat we geen echt geld meer gebruiken. We gebruiken alleen nog maar fiat valuta’s die volledig op vertrouwen gebaseerd zijn. De overheid verklaart dat ze waarde hebben bij economische transacties en dat we ze moeten accepteren….zolang iedereen er in gelooft.

Het probleem is dat er in het verleden al duizenden verschillende fiatvaluta zijn geweest en dat ze allemaal uiteindelijk terugvallen naar haar uiteindelijke waarde…..0, niks, nada, of misschien het papier waarop ze geprint staan. Hoe meer schulden we opbouwen, hoe meer we printen, dus hoe meer waarde de munt verliest in de ogen van de ander en in termen van koopkracht. Totdat we uiteindelijk niets meer kunnen kopen met de papiertjes en het vertrouwen volledig zoek is. Geen enkele fiat currency heeft het overleeft en deze keer is de situatie nog veel erger aangezien we in het Westen een enorme schulden zeepbel hebben opgebouwd.

 

 

Maakt dit jou nieuwsgierig en wil jij het echte geheim achter geld verdienen en onze toekomst daarin weten? Bekijk dan hier deze 10 delige documentaire die 'GOUD' Waard is!

{Klik hier < }

 

BELANGRIJK OM TE WETEN & OM OVER NA TE DENKEN: 

Geld bestond vroeger nog gewoon uit munten van goud en zilver en deze werden vaak uit veiligheidsoverwegingen in bewaring gegeven bij een goudsmid. 

De goudsmid gaf deze mensen een ticket dat als bewijs diende voor het goud dat in bewaring werd gegeven. Met dit ticket kon men steeds terugkeren naar de goudsmid en het goud weer ophalen. Maar al snel gingen mensen deze tickets gebruiken als betaalmiddel dus het was een alternatief voor goud.

Het papiergeld was geboren.

De goudsmid merkte dat mensen zelden hun tickets kwamen omruilen voor goud. Het was dus voldoende om een bepaalde hoeveelheid goud in "reserve" te houden. De rest was beschikbaar om tegen rente uit te lenen.

 

Maar wat gebeurde? Voor iedere lening werd er een ticket ( geld, valuta) gecreëerd zonder dat de tegenwaarde aan goud aanwezig was. 

Hoe meer er geleend werd, hoe meer "geld" er in omloop kwam. Maar de hoeveelheid goud was niet veranderd Het geld dat op deze manier in omloop kwam was dus eerder virtueel geld. 

Zie je wat wij zien? Dit gebeurt op dit moment ook. Het huidige banksysteem is identiek hetzelfde. 

Wat als wij jou zeggen dat er voor elke euro aan basisgeld op de bank voor ongeveer 10 euro aan leningen verstrekt wordt. 

Banken creëren eigenlijk geld door het verstrekken van leningen, iedere keer dat er een lening wordt uitgeschreven, stijgt de geldhoeveelheid.

Is het geld op je spaarrekening eigenlijk wel geld?

Wij zeggen nee dat is het niet. Het is een lening aan de bank. Net zoals in de tijd van de goudsmid "tickets" geen alternatief waren voor goud. 

 

Mensen denken dat ze hun geld altijd weer kunnen ophalen bij de bank maar de waarheid is dat de bank hun geld heeft uitgeleend. Wanneer teveel mensen gelijktijdig hun geld ophalen, ontstaat er een bankrun waarbij niemand meer aan zijn geld kan. ( zou het daarom zo zijn dat wij geregeld niet meer kunnen pinnen bij de banken) Zitten wij bijna op dit punt?

Het idee is dat spaarders hun geld naar de bank brengen en dat banken deze spaardeposito's vervolgens tegen een hoger tarief weer uitlenen. 

De waarheid is dat de banken je spaargeld helemaal niet nodig hebben om leningen te verstrekken. Ze creëren het uit het niets. 

Bijvoorbeeld de hyphotheekleningen die verstrekt worden. Jij bent de bank geld schuldig waardoor het een vordering is voor de bank. Een spaarrekening is een stukje papier waarop staat geschreven hoeveel geld je schuldig bent bij de bank. Meer als dat is het niet. 

Wat gebeurt er als je 100.000 leent bij een bank? De bank zal de activazijde van de balans een vordering van 100.000 euro noteren. Deze ben jij de bank schuldig en voor de bank is het een actief of een belegging. 

Een bank kan deze vordering doorverkopen aan andere banken of beleggers. Deze gaan ze je echt niet cash overhandigen maar boekt deze wel naar je zicht of spaarrekening. In de documentaire zul je leren dat dit gewoon cijfers zijn die ingevoerd worden in op jou bank account meer als dat is het niet. Hier staat geen goud tegenover.

Banken creëren geld telkens wanneer men een nieuwe lening verstrekt. Nu snap je ook waarom de rente zo laag staat? Hoe meer leningen ze verschaffen hoe meer de bank kan uitlenen of doorverkopen. Wij als normale burger zorgen dat de bank draaiende blijft. 

Maar stel je voor dat we met zijn alle het geld op gaan halen. Dit zou een bank-run veroorzaken . Wij vragen hun deposito's op door leningen die verstrekt werden aan de bank en deze cash uit te betalen. Als wij dit met zijn alle doen valt de bank om. De bank kan dan immers niet meer aan de verplichtingen voldoen.

Wil je meer weten over het gehele financiële systeem en wil je van ons weten waar je nu het beste in kan investeren in deze bizarre tijd waar we in leven. Stuur ons dan een email. 

Bedankt voor het lezen. Wij zullen in de toekomst zeker meer informatie delen op onze social media platvormen. Want wij zijn er zeker van als jij begrijpt hoe het financiële systeem in elkaar zit. Jij het geldspel beter speelt als een ander. Succes 

 

Design: BILLIONAIRE IN THE MAKING  | HIDDEN SECRETS OF MONEY

Kingsmen "the great awakening" collection 2020.