LOCKDOWN T-SHIRT DESIGN

LOCKDOWN T-SHIRT DESIGN

 WAAROM HET TURVEN VAN 13 DAGEN IN LOCKDOWN ?

 

 

Waarom is het getal 13 het ongeluksgetal,  en is dit wel zo of is dit ons wijs gemaakt?

De angst voor het getal 13 heet officieel triskaidekafobie. Er doen verschillende verhalen de ronde waarom dertien ongeluk brengt.

Zo zou het getal twaalf door God persoonlijk goedgekeurd zijn. Zo zijn er twaalf stammen van Israël. Dertien? Dat is dus eentje te veel en staat bekend als duivels. Aan het Laatste Avondmaal zaten dertien man (Jezus en de twaalf apostelen) en niet veel later werd Jezus verraden.

Maar er zijn mogelijk ook andere oorzaken waarom dertien een ongeluksgetal is geworden. Zo werden in 1307 op vrijdag de dertiende alle Tempeliers opgepakt. En in een Noorse sage verschijnt de duivelse god Loki als dertiende gast op een feest en dompelt de aarde in rouw. Trouwens, het woord ongeluksgetal bestaat uit dertien letters.

Veel mensen willen geen huis of auto kopen op de dertiende van een maand. En in veel Amerikaanse hoogbouw wordt de dertiende verdieping overgeslagen. En als de dertiende op een vrijdag valt is het helemaal oppassen. Want dat is de dag waarop Jezus werd gekruisigd.

Voor Chinezen is vier trouwens het ongeluksgetal: de klank van dat woord lijkt op de klank van het Chinese woord voor 'dood'.

Wij zijn van mening dat ook dit een theorie is waar je in moet geloven. Als je hier niet in gelooft heeft het geen waarde. 

 

"WHAT YOU BELIEVE YOU RECIEVE"

Kingsmen "the great awakening" collection 2020.