Kingsmen t-shirt "FEAR" - False Evidence Appearing Real


Iedereen herkent dit gevoel. Ik heb het over de "Wat als ..." soort angst die onverwachts opduikt. Je kent het gevoel. Alles gaat goed in je levenswerk, alles is stabiel, je relaties zijn bevredigend, alles wat op je pad komt gaat zoals je wilt en dan komt dit kleine gefluister je aandacht halen en een golf van angst komt op gang. Het volgende dat je weet, is dat je je zorgen maakt ,zorgen over de "Wat als ..." en al die vreugde die je voelde was verdwenen.

Herken je het gevoel van angst om te falen, bang te zijn om risico’s te nemen. Sommige herkennen het gevoel van angst en is dit gevoel verlammend. Verward te voelen over wie je bent. Geen eigen keuzes meer kunnen maken en afgaan op datgene wat je wordt verteld. Dit is de waarheid want anders zullen we ziek worden of dood gaan.

Al deze angsten voor dingen die hoogstwaarschijnlijk niet de uitkomst zullen bepalen, maar om de een of andere reden zeker klinken als uitkomsten die als echt worden ervaren. Uit eigen ervaring weet ik dat in de meeste gevallen slechts enkele doom scenario's uit zullen komen. Dus leef je leven niet naar een wat als scenario.

De beste dingen in het leven gaan meestal naar die mensen die de grootste risico's nemen (niet dwaas, maar de grootste) en horen wat en hoe dan ook. Deze mensen weten dat het ding waar ze zich zorgen over maken meestal niet gebeurt, het is slechts een uitdaging voor hun vastberadenheid en toewijding.

Angst is een illusie mensen. Angst steelt je dromen, je stem, je doel en dan je identiteit. Bevrijd je van de gebondenheid van angst.

 

Angst is maar een emotie die je helpt te reageren op gevaar. Het lichaam raakt in opperste staat van paraatheid waardoor het hart sneller gaat kloppen, de ademhaling versnelt, de bloeddruk omhoog gaat en de spieren zich aanspannen. Deze plotselinge en hevige angst duurt vaak niet lang en ervaart iedereen wel eens. Het is een gezonde reactie op dreigend gevaar.

 

Conclusie: Laat je niet leiden door emoties, emoties die opgewekt worden door bijvoorbeeld de media (nieuws).

Nieuwsberichten die van 1 bron afkomen hoeven niet waar te zijn. Ga eerst zelf op onderzoek uit.  Komt het gevoel van angst naar boven dan analyseer het gevoel. Waar komt het vanaf, wat wordt er gezegd? En vervang dit gevoel voor iets leuks.

Denk aan de leuke dingen: Heb plezier,  geniet van het leven, je familie, je gezin, en zorg ook dat zij zich gelukkig en vrij voelen.

 

Kingsmen "the great awakening" collection 2020.